Wraps met gerookte kip en avocado

avocado in de wraps

Deze wraps zijn ideaal voor een lekkere lunch of wat dat je van meenemen naar een picknick of naar het strand? Ze zijn zo klaar en je hebt er niet eens een pan bij nodig.

Bij wraps denk je misschien al snel aan een maaltijd, met een warme vulling maar je kunt wraps ook prima gebruiken voor de lunch met een koude vulling. Het ziet er meteen uit alsof je een sterrenkok bent maar het is eigenlijk kinderlijk eenvoudig (en dat gaan we lekker geheim houden he?)

Presentatie: je kunt deze wraps gewoon oprollen en klaar is kees, maar als je echt indruk wil maken dan maak je er iets moois van: in plaats van oprollen maak je er een envelopje van, dat envelopje zet je rechtop in een laag glaasje, dan ziet het er meteen uit alsof het zo uit een chique brasserie komt.

Dit is een recept om 4 lekker gevulde wraps mee te maken

Ingrediënten voor wraps met gerookte kip

  • 4 tortilla wraps
  • 150 gram gerookte kipfilet
  • 1 avocado
  • 100 ml zure room
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
Wraps met gerookte kip en avocado heerlijk als luxe lunch
Wraps met gerookte kip en avocado heerlijk als luxe lunch

Wraps maken als lunch, hoe doe je dat?

  • De gerookte kipfilet in dunne reepjes snijden
  • De avocado doormidden snijden, de pit eruit halen en de inhoud  uit de avocado lepelen en dat doe je in een kom
  • Kip bij de avocado doen
  • In een kommetje de zure room mengen met de geraspte kaas en de chilisaus
  • Nu alles door elkaar mengen (dus de saus bij de kip en avocado)
  • De wrap verwarmen volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Het mengsel verdelen over de 4 wraps en de wraps vouw je op als een open envelop
  • Zet het envelopje in een glas en de presentatie is compleet
  • Lekker smullen!

Voor de liefhebbers van meer spicy zet ik er vaak een los bakje chilisaus bij, dan kan iedereen zelf wat extra pit aan de wraps geven.

2 Comments

  1. Had deze (met nog andere van deze site) gemaakt voor m’n verjaardag.
    Iedereen was super enthousiast! Ik vond deze ook erg lekker. Ik ga ze vandaag weer eens voor mezelf maken 🙂

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*