Wraps gevuld met garnalen guacamole

Guacamole met garnaaltjes
Guacamole met garnaaltjes

Zoek je een leuk, mooi en makkelijk hapje voor een feestje, verjaardag of voor zomaar omdat je trek hebt in iets lekkers? Dan moet je dit recept voor guacamole met garnalen in een wrap eens proberen.

Wraps met guacamole en garnalen voor de verandering

Natuurlijk kan je ook de welbekende variant met zalm weer eens maken maar misschien wil je wel eens een keer een ander lekker wraps hapje maken. Er is niks mis de bekendere wrapshapjes maar soms wil je gewoon weer eens iets anders proberen. Ik wel in ieder geval.

Ingrediënten voor wraps met guacamole en garnalen

  • 2 a 3 wraps
  • 2 rijpe avocado’s
  • 4 cherrytomaatjes (een paar meer kan ook, zie plaatje)
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • Scheut zoute chilisaus
  • 50 gram Hollandse garnaaltjes
  • Klein scheutje citroensap
  • Peper en zout naar smaak

Zo maak je wraps met guacamole en garnalen

  • De avocado’s opensnijden over de lange kant en de pit er uit wippen
Maak zelf lekkere guacamole met garnaaltjes in wrap als borrelhapje
Maak zelf lekkere guacamole met garnaaltjes in wrap als borrelhapje
  • Met een theelepeltje het vruchtvlees er uit scheppen en in een kom doen
  • Cherrytomaatjes heel klein snijden
  • Sjalotje schoonmaken en snipperen
  • Tomaat en sjalotje bij de avocado doen
  • Knoflook uitpersen boven het kommetje
  • Chilisaus en beetje citroensap toevoegen en alles met een vork goed door elkaar prakken
  • Dan de garnaaltjes toevoegen
garnaaltjes voor door de guacamole
garnaaltjes voor door de guacamole
  • Even proeven en dan peper en zout naar smaak toevoegen
  • De wraps kort verwarmen in een koekenpan
  • Besmeer de wraps met de guacamole en rol ze op en verpak ze daarna in plastic huishoudfolie
  • Leg de gevulde wraps nog even in de koeling en snij ze aan vlak voor gebruik

Wraphoorntjes met guacamole

Een lekkere variant op de bekende rolletjes: wraps in hoorntjes met een lekkere vulling van guacamole. Elke wrap en 6 gelijke punten snijden. Van elke punt draai je een soort ijshoorntje. Vul de hoorntjes met de guacamole en zet vast met een prikkertje. Ziet er nog mooier uit en is ook vaak heel praktisch als je een niet helemaal vlakke vulling hebt. Deze wraps rol je nl. iets minder makkelijk op dan bijvoorbeeld de variant met zalm en roomkaas.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*