Volkoren tortilla wraps

kies eens voor een gezonde volkoren wrap
kies eens voor een gezonde volkoren wrap

We proberen het allemaal, een beetje gezonder eten. Wraps kunnen een uitkomst zijn: je kan het heerlijk combineren met veel verse groente. Nu kan je de wrap zelf ook nog een beetje gezonder kiezen: er bestaan ook volkoren tortilla wraps.

Een volkoren wrap maakt het wel heel makkelijk om wat extra voedingsvezels binnen te krijgen. Het voordeel van extra voedingsvezels is dat je eerder een voldaan gevoel hebt. Ook zijn voedingsvezels belangrijk voor je darmgezondheid. Per dag zou een volwassen persoon 30 a 40 gram voedingsvezels binnen moeten krijgen. Dat is best veel en veel mensen halen die norm dan ook niet. Een volkorentortilla in plaats van een gewone tortilla is dus alvast een stapje in de goede richting. De volkoren wraps van Santa Maria bevatten bijvoorbeeld 8% voedingsvezels. Het volkoren gehalte bedraagt 38%. De tortilla is gemaakt van volkorenmeel, tarwezemelen, zuurdesem en tarwemeel.  Hoe makkelijk wil je het hebben? Gewoon lekkere groente wokken, beetje kipfilet erbij, oprollen in de volkoren wrap en je hebt een prima maaltijd die ook nog eens snel klaar is en meer dan prima smaakt. Als je weinig tijd hebt is een zakje kan en klare gesneden groenten erg lekker, vooral de wat pittige Thaise roerbakmix is erg lekker. Als je iets meer tijd hebt koop je natuurlijk wat losse groente en snij je het zelf even in kleine stukjes.

De huismerken volgen op de voet, ik was vandaag bij de C1000 en ik zag dat ze daar van hun eigen merk ook al volkoren wraps hebben. Bij de blauwe grootgrutter die op de kleintjes let waar je ook je jokers kan plakken hebben ze van hun eigen merk meergranen tortilla’s.

Je ziet het, er valt al heel wat te kiezen op het gebied van tortilla wraps.

 

kies eens voor een gezonde volkoren wrap
kies eens voor een gezonde volkoren wrap

 

2 Comments

  1. waar o waar kan ik deze vinden, ik zie overal enkel de witte wraps liggen (en dat zijn toch zeker geen voloren wraps, of ben ik erg blond..)

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*