vegetarische wraps met pittige tofu en heksenkaas

Makkelijke vegetarische wraps met pittige tofu en heksenkaas
Makkelijke vegetarische wraps met pittige tofu en heksenkaas

Vandaag heb ik lekkere simpele wraps met pittige tofu reepjes gemaakt. Het zaterdag dus ik maak het mezelf makkelijk. Geen ingewikkelde recepten, gewoon een snelle wrap met lekkere tofureepjes. Heel simpel, gewoon met ijsbergsla melange en een kloddertje heksenkaas (eigenlijk is het heksnkaas geloof ik). Wat is er eigenlijk niet lekker met die saus uit een emmertje?

Met deze wrapjes ben ik ongeveer 10 minuten bezig geweest voordat ik kon aanvallen. Valt wel mee toch? Ook wel eens een leuke uitdaging om een vegetarische wrap te maken die toch voelt als echt zaterdagavond-snacken.

Maak het jezelf niet te moeilijk in de keuken. Binnen 10 minuten maak je deze wraps met pittige tofu klaar
Maak het jezelf niet te moeilijk in de keuken. Binnen 10 minuten maak je deze wraps met pittige tofu klaar

Pittige tofu reepjes uit de supermarkt, mijn ervaring

Ik ben zelf geen vegetarier maar het lijkt me wel verstandig om zo af en toe eens geen vlees te eten. Om het mezelf lekker makkelijk te maken heb ik tofureepjes gekocht die volgens de verpakking pittig zouden moeten zijn. Ja, er zat wel smaak aan maar om het nou pittig te noemen?? Niet echt. Ik denk ik de volgende keer even naar de toko ga voor echte spicy reepjes tofu of dat ik me daar laat voorlichten hoe je zelf tofu het beste kunt marineren. De smaak was uiteindelijk best oke, maar het had dus wel wat pittiger gemogen wat mij betreft. Als iemand tips heeft hoe je dat voor elkaar krijgt…. ik hoor het heel graag! Laat hieronder even je reactie achter.

Met welke 4 ingredienten maakte ik de wraps met pittige tofu?

 • wraps (ik heb die kleine wrapjes genomen)
 • portie pittige tofu reepjes
 • ijsbergsla melange
 • heksenkaas
pittige tofu reepjes in de koekenpan
pittige tofu reepjes in de koekenpan

Klaar in 10 minuten deze wraps met tofu

 • zet een wok/koekenpan op het vuur met wat olie
 • in 4 a 5 minuten bak je op vrij hoog vuur de tofu gaar
 • ondertussen de wraps even in de magnetron doen (10 seconden is genoeg)
 • bestrijk de wraps met wat heksenkaas
 • doe de ijsbergsla en de gebakken tofu op de wraps
 • rol de wrap op en steek er eventueel een prikkertje in
 • nog een kloddertje heksenkaas op de opening
 • smullen maar!

vega wraps met tofu

Het is me vrij goed bevallen deze vega wraps. Ik ga ze zeker nog een keer maken maar dan probeer ik ze wel iets pittiger te maken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*