Tortilla wraps met zalm en roomkaas

wraps met zalm
wraps met zalm

Misschien is de tortilla wrap met zalm en roomkaas wel de bekendste wrap in Nederland. Saai? Misschien wel maar daarom niet minder lekker. Je kan zo’n wrap eten als lunch, avondmaaltijd of je kan het serveren als borrelhapje wrap. Hier een eenvoudig recept.

Ingredienten voor tortilla wraps met zalm en roomkaas

  • Tortilla’s
  • gerookte zalm in plakjes
  • pakje roomkaas (Boursin of Paturain of een huismerk)
  • eventueel ijsbergsla of komkommer
wraps met zalm
wraps met zalm

Hoe maak je een tortilla wrap met zalm en roomkaas

Stap 1 – Haal de tortilla uit de verpakking en leg hem heel even in een hete koekenpan, dan kan je hem straks makkelijk oprollen.

Stap 2 – Met een mes de tortilla bestrijken met roomkaas

Stap 3 – De zalm verdelen over de tortilla, ga uit van 2 plakjes zalm per tortilla

Stap 4 – eventueel dungesneden komkommer of sla toevoegen

Stap 5 – Rol de tortilla strak op

Stap 6 – Wikkel de tortilla in plasticfolie (ook weer strak)

Stap 7 – Leg het een paar uur in de koelkast

Stap 8 – De tortilla in kleine stukjes snijden en lekker de zalmrolletjes opeten

 

Tips bij het maken van deze tortilla: bij het oprollen zal je merken dat de  roomkaas verplaatst. Daarom is het handig om de achterste rand niet in te smeren met roomkaas, daar komt vanzelf kaas te zitten door het oprollen en je voorkomt op deze manier een kliederboel.

Als je ’s avonds een extra wrap maakt kan je de volgende dag ook nog genieten van een heerlijke wrap op je werk. Prima geschikt als lunch.

Steeds meer vis heeft een keurmerk: het MCS keurmerk voor duurzaam gevangen vis en het ASC keurmerk voor duurzaam gekweekte vis. Als je keuze hebt dan dus voor vis met dit logo kiezen.

tortilla wrap met zalm

 

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*