Tortilla met zalm

zalm

Tortilla recept met zalm. Een super eenvoudig recept maar daarom niet minder lekker. Deze tortilla doet het goed als hapje bij de borrel maar kan ook prima dienen als bijgerecht bij de BBQ.  Het onderstaande recept in voor ongeveer 4 personen (als maaltijd)

Ingredienten voor Spaanse aardappeltortilla met zalm

  • 200 a 250 gram zalm in plakjes
  • 4 flinke vastkokende aardappelen
  • 8 eieren
  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • zout en peper

 

Bereiding van deze lekkere tortilla

zalm

Eerst schil je de aardappels. Daarna in heel dunne plakjes snijden. Daarna de ui snijden en in dunne ringen snijden, je kan eventueel deze ringen ook halveren. Nu zet je een flinke koekenpan op het vuur en doe er een scheutje olijfolie in. De aardappel en de uien toevoegen en rustig laten garen. Als de aardappels al bijna gaar zijn het geheel uit de pan halen laten uitlekken in een zeef. In een kom de eieren klutsen. Doe nu de eieren, uien en de zalm erbij. Dit geheel weer even mengen. Breng het mengsel op smaak met een beetje peper en zout.

Nu zet je de koekenpan weer op het vuur met een scheutje olijfolie. Doe de inhoud van de kom in de pan en laat het rustig op een middelhoog vuurtje gaar worden en stollen. Als de bovenkant gestold is doe je even een deksel op de pan, de pan snel omdraaien en daarna de tortilla van de deksel weer in de pan laten glijden en de andere kant bakken. Deze truc kan natuurlijk met een groot bord. Bak de andere kant van de tortilla ook nog een paar minuten zodat ook deze kant mooi goudbruin is.

Zoals je hebt kunnen lezen hoef je geen erkend chefkok te zijn om een tortilla met zalm te maken. Het is een eenvoudig recept maar wel heel erg lekker. Je kan op basis van dit recept natuurlijk allemaal variaties maken, je kan een beetje champignons toevoegen bijvoorbeeld. Je kan ook een klein beetje kruidenkaas serveren naast deze tortilla.

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*