Tortilla met paprika en olijven

Een lekker Spaans tortilla recept voor echte lekkerbekken.

Ingredienten voor deze tortilla paprika en olijven

  • 3 aardappels, gekookt in plakjes
  • 2 uien
  • 10 olijven
  • 1 rode paprika
  • 6 eieren
  • 1 dl. melk
  • 100 gr. geraspte kaas
  • 2 teentjes knoflook

Hoe maak je een tortilla met olijven en paprika?

De aardappels in kleine stukjes snijden. Zet een koekenpan op het vuur met een scheut olijfolie. Bak de aardappels drie minuten aan beide kanten, voeg de gesneden paprika, gesnipperde ui en knoflook toe en bak nog drie minuten. Doe de gehalveerde olijven erbij. Roer de eieren en melk goed door elkaar in een kom en giet dit mengsel over de aardappels en groenten in de pan. Verdeel de geraspte kaas erover. Doe een deksel op de pan en bak op een heel zacht vuurtje tot de omelet aan de bovenkant droog is. Met een bord of met de deksel de tortilla omdraaien en de andere kant ook nog even bakken tot ook die kant mooi goudbruin is. Je kan natuurlijk ook een speciale tortillapan gebruiken.

Deze tortilla smaak warm heerlijk als diner of als lunch maar ook koud is het een heerlijk hapje.

Het verschil tussen rode en groene paprika’s

De groene paprika’s hebben een meer pittige smaak. Eigenlijk is paprika nog niet rijp. De rode paprika is een stuk zoeter dan de groene. Vooral de rode paprika bevat veel vitamine C. Paprika’s bevatten ook veel foliumzuur. Paprika’s moet je bewaren op een koele droge plek. Bewaren bij 7 tot 12 graden is optimaal. De kelder is dus prima maar ook de groentelade van de koelkast gaat prima. Je kunt paprika’s ongeveer een week bewaren in de koelkast. De paprika’s in een strak plastic jasje zijn iets beter te bewaren, die verliezen minder vocht. (gaan ze minder rimpelen)

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*