Tortilla met garnalen

garnalen

Een eenvoudig maar smaakvol gerecht. Tortilla met garnalen is prima als maaltijd te gebruiken, serveer er een groene salade bij, of een tomatensalade.

Ingredienten voor tortilla met garnalen

  • 200 gram schoongemaakte garnalen
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 5 eieren
  • 250 gram beetgaar gekookte aardappelen
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout

Hoe maak je tortilla met garnalen?

De bijna gare aardappels in dunne plakjes snijden. Besprenkel de garnaaltjes met citroensap. In een kom de eieren klutsen. Peper en zout naar smaak toevoegen. Zet een koekenpan op het vuur met een scheutje olijfolie en bak hierin kort de garnalen.  Nu de aardappelschijfjes in de pan doen en het eiermengsel toevoegen. Zet het vuur wat lager en laat het rustig stollen. Als de bovenkant van de tortilla gestold is draai je de tortilla om. Doe dat met behulp van een bord of een flinke deksel en laat nu de andere kant van de tortilla mooi goudbruin worden.

Deze tortilla kan je warm meteen opeten of koud serveren.

Tip: kook de dag voor je deze tortilla gaat maken een paar aardappels extra, scheelt je heel veel tijd.

In plaats van garnalen kan je ook Gamba’s gebruiken. Officieel is een gamba iets heel anders dan een garnaal maar dat is meer voer voor puristen. In de praktijk is een gamba een flinke garnaal. In verschillende engelstalige delen van de wereld hebben garnalen en Gamba’s verschillende benamingen: Wat wij gamba noemen heet in Australie prawn. Wat wij garnalen noemen heet daar shrimp. In Engeland noemen ze alles prawn en in Amerika noemen ze alles shrimp. (denk maar even de film Forrest Gump, Bubba Gump Shrimp)

garnalen

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*