Spaanse mini tortilla’s met kastanje champignons en pittige worst

worstjes voor de mini tortilla
worstjes voor de mini tortilla

Spaanse tortilla maak je normaal in een flinke diepe koekenpan maar je kunt deze Spaanse lekkernij ook in de oven maken. Door de tortilla te maken in een muffin bakblik krijg je lekkere kleine Spaanse mini tortilla’s die het als bijgerecht prima doen maar ook als borrelhapje is deze mini tortilla niet te versmaden.

In dit recept heb ik niet specifiek aangegeven welke worstjes je moet gebruiken, je kunt kiezen voor simpele knakworstjes maar lekkerder is het met een pittiger worstje (chipolata worstjes, of andere lekker gekruide worstjes) Voor het echte Spaanse gevoel kan je ook kiezen voor chorizo worst.

Dit recept is goed voor minimaal 6 Spaanse mini tortilla’s

Ingrediënten voor spaanse mini tortilla’s

  • 200 gram kastanje champignons
  • 3 pittige worstjes (mijn persoonlijke favoriet: chipolata worstjes)
  • Beetje olijfolie
  • 1 ui
  • 500 gram aardappels
  • 3 eieren
  • Beetje paprikapoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • Gefrituurde uitjes als garnering
Kies een lekker pittig worstje uit voor deze lekkere Spaanse mini tortilla's
Kies een lekker pittig worstje uit voor deze lekkere Spaanse mini tortilla’s

Spaanse mini tortilla’s maken, hoe doe je dat?

  • De oven voorverwarmen op 180 graden
  • Schil de aardappels en rasp de aardappels
  • De ui pellen en snipperen
  • De kastanjechampignons schoonmaken (niet onder de kraan) en in plakjes snijden
  • Zet een koekenpan op het vuur met een beetje olijfolie en bak daarin de worstjes en de kastanje champignons
  • Haal de worstjes en de champignons uit de pan als ze gaar zijn en zet dit even weg. De worstjes in kleine stukjes snijden.
  • Doe daarna de ui en de aardappel in de pan en bak het mengsel ongeveer 5 minuten
  • Doe de eieren in een flinke kom en klop ze los
  • Nu het aardappel ui mengsel bij de eieren in de kom doen en even voorzichtig doorroeren
  • Peper en zout toevoegen naar smaak
  • Schep het ui aardappel ei mengsel in de muffinvormpjes
  • Over ieder holletje een beetje worst met kastanjechampignons verdelen
  • Een beetje paprikapoeder over de mini tortilla’s verdelen en dan de muffinvorm in de oven zetten
  • Laat de tortilla’s in 15 minuten mooi gaar en lichtbruin worden in de oven
  • Als garnering nog een beetje gefrituurde uitjes over de mini tortilla’s doen

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*