Simpele lunchwraps met spek

lunchwraps met spek
lunchwraps met spek

In het weekend heb ik weer eens lekkere uitsmijters gemaakt met spek. Heerlijk maar er bleef nogal wat spek over. Weggooien is zonde dus ik heb de reepjes katenspek opgemaakt tijdens de lunch. Ik heb er lekkere lunchwraps met spek mee gemaakt met mozzarella, sla en tomaatjes.

Omdat ze best goed gelukt waren deel ik het recept even op de site.

Wat heb je nodig voor deze lunchwraps met spek en mozzarella?

  • 2 wraps (volkoren is de gezondere keuze)
  • 2 eetlepels pesto
  • Halve bol mozzarella
  • 4 reepjes katenspek
  • 100 gram frisse sla
  • 1 tomaat
  • Eventueel geroosterde pijnboompitjes

Zo maak je deze lekkere lunchwraps met spek en mozzarella klaar

  • Verwarm de wraps kort in de magnetron (op de verpakking staat hoe lang)
  • In een droge koekenpan rooster je kort wat pijnboompitjes. Leg ze daarna terzijde, je gebruikt ze pas op het einde
  • Bestrijk de wraps met de pesto
  • Bak de reepjes spek krokant in diezelfde droge koekenpan (je hoeft geen extra vet toe te voegen)
  • Leg de reepjes krokant gebakken katenspek op de wrap
  • Verdeel de sla en de blokjes tomaat over de wraps
  • De mozzarella snij je in kleine blokjes en ook die verdeel je over de wraps
  • Verdeel ook de pijnboompitjes
  • Rol nu de wrap op en dan is het happen maar.

Deze wraps kan je prima als lunch gebruiken. Lekker voedzaam en echt erg smakelijk. Door het gebakken spek zit er ook nog lekker wat pit in de wraps. Het zoute spek maakt dat het niet te “laf” is qua smaak.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*