Shoarma wrap heerlijk en simpel

knoflook knoflookpers

Vandaag iets nieuws getest met een volkoren tortilla: ik heb er een soort shoarmabroodje van gemaakt. Een shoarma wrap is heerlijk en simpelHet bezwaar van een pita broodje is dat ze vaak kapot gaan bij het opensnijden. Gevolg is dat de knoflooksaus dan weer op je handen komt, geknoei elke keer weer.

Een shoarma wrap is heel praktisch

Vandaag dus eens gewoon de shoarma in de hapjespan gedaan, extra uitje erbij gedaan. Tortilla een paar seconden in een andere droge pan gedaan zodat hij lekker warm is. Op de tortilla een beetje sla, dan de shoarma erbij. De shoarma kan je het beste een beetje in het midden mikken.

Vervolgens een paar flinke klodders knoflooksaus over de shoarma doen en dan de tortilla opvouwen als een soort envelopje. Smaak was prima en het is een stuk makkelijker dan die pitabroodjes heel proberen te houden. Wat mij betreft een blijvertje.

een shoarma wrap eet je natuurlijk met veel knoflooksausKnoflooksaus kan je trouwens ook heel makkelijk zelf maken:

1,5 eetlepels Zaanse frietsaus

2,5 eetlepels Yogonaise

2 teentjes knoflook (of iets meer, ligt aan je smaak en of je de volgende dag bezoek krijgt)

1/2 tl. kruidenboterpoeder (zo’n zakje mix om zelf kruidenboter mee te maken)

1/2 el. verse bieslook (in kleine stukjes knippen)

 

Bereiding zelfgemaakte knoflooksaus:

Neem een kommetje en doe daar de frietsaus, de Yogonaise en het poeder voor kruidenboter in.

De teentjes knoflook fijn snijden of een knoflookpers gebruiken. De knoflook in het kommetje doen.

De verse bieslook heel fijn knippen en ook in het kommetje doen.

Even flink roeren en klaar ben je

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*