Mexicaanse tortilla wrap met gehakt

Hmmm het gaat steeds lekkerder ruiken in de keuken
Hmmm het gaat steeds lekkerder ruiken in de keuken

Een heerlijk recept uit het thuisland van de tortilla wraps. Niet al te moeilijk, maar wel heel erg lekker.

 

Wat heb je nodig voor deze Mexicaanse gehakt wraps?

  • 4 tortilla’s
  • een teentje knoflook (of twee..)
  • 2 tl. cajun kruiden
  • 1 flinke ui
  • geraspte kaas
  • blikje of potje mexicaanse groente (of een zak verse roerbakgroente)
  • olie om mee te bakken
  • 250 gram gehakt

Bereiding van de Mexicaanse gehakt wraps

  • Zet een koekenpan op het vuur met een beetje olie braad het gehakt rul.
  • Doe de Cajun kruiden, de genipperde ui en de knoflook erbij.
  • Nog even goed doorroeren en dan de mexicaanse groente toevoegen
  • De tortilla’s volgens de verpakking verwarmen
  • De tortilla’s vullen met het groente gehakt mengsel.
  • Beetje geraspte kaas eroverheen, oprollen en dan lekker smullen

Variatietip op Mexicaanse tortilla wrap met gehakt:
Doe er eens wat kidneybonen bij en wat chilisaus, dan heb je een soort Chili con Carne wraps. Het grote voordeel van bonen is dat het boordevol vezels zit. Veel Nederlanders eten veel te weinig vezels. Met dit gerecht kan je de hoeveelheid vezels in je voeding mooi opschroeven. Je kan natuurlijk in plaats van een zak kant en klare Chili con Carne ook zelf een lekker prutje maken met bonen, mais, paprika en gehakt. Beetje kruiden erdoor en je hebt hetzelfde resultaat. Een ander groot voordeel van bonen is dat ze bepaald niet duur zijn. In bruine bonen zitten ook nog eens geen vetten en ook dat is voor veel mensen een groot voordeel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*