Koude wraps met zoete puntpaprika en gerookte kip

zoete puntpaprika
zoete puntpaprika

Koude wraps zijn perfect als lunch of als maaltijd. Je kunt ze ook prima gebruiken bij de high tea. Als je deze wraps in de koelkast legt en later in schijfjes gaat snijden dan heb je ook meteen een lekker borrelhapje, je kunt dus alle kanten op met dit recept.

Zoete puntpaprika’s

De zoete puntpaprika is een vrij nieuwe soort groente in de supermarkten. Het voordeel is dat de smaak veel zoeter is dan die van gewone paprika’s. Laat je niet misleiden, ze zien er uit als een hele grote rode peper maar de smaak is dus zoet, en niet scherp zoals je misschien zou verwachten door het uiterlijk. Een ander voordeel is dat de schil minder taai en dik is, daarom zijn ze heerlijk om rauw te eten. Dat komt mooi uit, we gaan er lekkere koude wraps mee maken.

 

Ingrediënten voor koude wraps met puntpaprika

  • 4 wraps
  • 1 theelepel vloeibare honing
  • 3 eetlepels hoisinsaus
  • 150 gram gerookte kipfilet (vleeswaren)
  • 2 lente uitjes
  • 2 zoete puntpaprika’s
Zoete puntpaprika smaakt heerlijk in koude wraps
Zoete puntpaprika smaakt heerlijk in koude wraps

Hoe maak je deze lekkere koude wraps?

  • Meng de honing met de hoisinsaus in een kommetje
  • Verwarm de wraps zoals dat op de verpakking aangegeven staat
  • Bestrijk de wraps met de hoisinsaus met honing
  • Verdeel de plakjes gerookte kipfilet over de wraps
  • De lente uitjes schoonmaken en in lange dunne sprieten snijden
  • De puntpaprika´s ontdoen van de steelaanzet, in de lengte doormidden snijden en de zaadjes er uit halen
  • De paprika´s in lange dunne repen snijden
  • Verdeel de repen puntpaprika en de sprieten lente ui over de wraps, leg ze wel allemaal in dezelfde richting, dan kan je de wraps makkelijk oprollen straks
  • Rol de wraps strak op en wikkel ze in huishoudfolie en leg ze in de koelkast
  • Voor gebruik elke wrap schuin doormidden snijden (als koude lunch wrap) of in plakjes snijden met een prikkertje er in (als wraps borrelhapje)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*