Gevulde wraps met gehakt op z’n Mexicaans

mexicaanse wraps
mexicaanse wraps

Vandaag was er weinig tijd om te koken maar dat wil niet zeggen dat er niet iets lekkers op tafel kan komen. Vandaag heb ik wraps gemaakt met een vulling van gehakt, uien, tomaat, mais en kaas. Als zeg ik het zelf: de smaak was prima en het was ook nog eens snel klaar. Het werden heerlijk gevulde wraps.

Vaak vergeet ik om wat foto’s voor deze site te maken maar vandaag heb ik toch maar even een paar foto’s gemaakt. De wraps vielen trouwens best goedkoop uit, zowel het gehakt als de tomaten waren in de aanbieding. (challenge: probeer een week te vinden waarbij er in geen enkele supermarkt een aanbieding is voor gehakt….. valt nog niet mee volgens mij)

Ingrediënten voor deze gevulde wraps met gehakt (3 a 4 personen)

  • 500 gram gehakt
  • 2 uitjes
  • 2 tomaten
  • 1 klein blikje mais
  • pak wraps
  • 1 zakje burrito mix kruiden
  • 100 gram geraspte kaas
Ingredienten voor de gevulde wraps op z'n Mexicaans
Ingredienten voor de gevulde wraps op z’n Mexicaans

Bereiding gevulde wraps met gehakt

  • Zet een hapjespan op het vuur en rul het gehakt
  • De uien pellen en in blokjes snijden
  • De uien mee laten bakken met het gehakt
Het gehakt en de uitjes lekker opbakken in de hapjespan
Het gehakt en de uitjes lekker opbakken in de hapjespan
  • De tomaten in blokjes snijden
  • Als het gehakt gaar en bruin is doe je tomaten en de mais erbij.
de tomatenblokjes en de mais bij het gehakt doen
de tomatenblokjes en de mais bij het gehakt doen
  • De burritokruiden erbij doen (mijn merk is 100 ml water met de mix mengen)
  • Laat de boel nog even 5 minuten doorbakken
Hmmm het gaat steeds lekkerder ruiken in de keuken
Hmmm het gaat steeds lekkerder ruiken in de keuken
  • Maak de tortilla’s warm kijk even op het pak hoe je dat kunt doen, die van mij is 10 seconden in de magnetron (bij 1 tortilla wrap)
  • Leg de wrap op een groot bord, ik gebruik graag een pizzabord
  • Beetje geraspte kaas over de wrap verdelen
Een pizzabord is ideaal om je wrap op te maken
Een pizzabord is ideaal om je wrap op te maken
  • Neem nu een flinke schep van het gehaktmengsel en leg dat in het midden van de wrap
  • Vouw de wrap dicht als een envelop (tandenstokertje kan handig zijn om de Mexicaanse wrap nog even dicht te houden)
een heerlijke wrap gevuld met gehakt en groente
een heerlijke wrap gevuld met gehakt en groente
  • Meteen lekker opeten

Lees hier alles over hoe lang iets moet koken (bijzonder handige site)

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*